Het Zandkasteeltje

Het Zandkasteeltje viert de herfst

door Fieneke

De blaadjes vallen weer van de bomen en overal zijn mooie stukjes natuur te vinden. Hoera, het is herfst! De herfst is voor peuters en kleuters een geweldig seizoen om lekker om ontdekkingstocht te gaan. Het thema ‘Herfst’ hebben we de afgelopen maand veelvuldig onder de aandacht gebracht bij onze kinderen, in alle drie de groepen.

Knutselen in het herfstthema

Lekker kliederen met verf! Dat past natuurlijk fantastisch bij de herfst. Grote rode paddenstoelen met witte stippen, die verft onze peutergroep maar al te graag. Ook was er tijd om met bladeren aan de slag te gaan, om mooie kleurige afdrukken te maken. Maar niet alleen de plantjes die ons aan de herfst doen denken zijn aan bod geweest, ook typische herfstdieren zijn langsgekomen. Denk maar aan de egel! We hebben grote kleurplaten van egels gegeven die creatief met verf beklad konden worden.

Knutselen in het herfstthema

Natuurlijk kunnen de kleintjes ook meegenieten van onze verfvoornemens: ook de babygroep mocht lekker aan de verf met alle vrolijke herfstkleuren. Slakken, laarzen… onze baby’s hebben het allemaal geknutseld!

Knutselen met verf

Op zoek naar blaadjes, eikels en kastanjes

Als de blaadjes weer gaan verkleuren en van de bomen vallen, is het zonde om dat schouwspel alleen maar van binnen te bekijken. Bij Het Zandkasteeltje gaan we dus ook lekker naar buiten, als het mooi herfstweer is natuurlijk. Dan pakken we de slang erbij en gaan we op avontuur!

Onlangs gingen we lekker met de peuters naar buiten, op zoek naar mooie blaadjes, eikels en kastanje. En fanatiek dat ze waren! En alles wat we vonden konden we ook weer gebruiken om mee te knutselen.

Op zoek naar blaadjes, eikels en kastanjes

Activiteiten Het Zandkasteeltje

Onze herfstthema is slechts één voorbeeld van de vele activiteiten die wij elke week weer met onze kinderen ondernemen. Vindt u het belangrijk dat uw kind verblijft in een veilige, prettige en uitdagende omgeving? Waar volop ruimte is om zowel binnen als buiten te spelen en waar veel activiteiten en workshops worden georganiseerd? Dan bent u bij Het Zandkasteeltje aan het goede adres! Lees meer over ons pedagogisch beleid, onze kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Op zoek naar kinderopvang voor uw kind?
We maken graag persoonlijk kennis met u.