Het Zandkasteeltje

Weekthema’s bij Het Zandkasteeltje

door Fieneke

Bij Het Zandkasteeltje vinden het belangrijk dat onze kinderen plezier hebben en zich in een veilige omgeving ontwikkelen. Dat doen we onder andere door weekthema’s in het leven te roepen. Binnen het weekthema ondernemen we wekelijks activiteiten. Dat kan bijvoorbeeld een leuke knutselopdracht zijn, of een uitje buiten de opvang. Soms komt er zelfs iemand op bezoek op iets te vertellen. Bekijk in deze blog een greep uit de weekthema’s van de afgelopen tijd!

Griezelen in de Kinderboekenweek

Bij de buitenschoolse opvang hebben we veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Het motto van dit jaar was ‘Gruwelijk eng!’ dus we hebben ook bij Het Zandkasteeltje lekker gegriezeld. Kijk maar wat een eng knutselwerk we hebben gemaakt!

Herfst

De herfst is voor peuters en kleuters een geweldig seizoen om lekker om ontdekkingstocht te gaan. Alle drie de groepen hebben dan ook in het thema gespeeld en geknutseld. Grote rode paddenstoelen met witte stippen, die verft onze peutergroep maar al te graag. Ook was er tijd om met bladeren aan de slag te gaan, om mooie kleurige afdrukken te maken.

Zonde om de herfst alleen maar van binnenuit te bekijken, toch? Daarom gingen we onlangs lekker met de peuters naar buiten, op zoek naar mooie blaadjes, eikels en kastanje. En fanatiek dat ze waren! En alles wat we vonden konden we ook weer gebruiken om mee te knutselen.

Lees hier meer over het herfstthema!

Dierendag

Begin oktober was het dierendag! Ook bij Het Zandkasteeltje hebben we daar met leuke activiteiten aandacht aan besteed. Dat vonden onze kinderen natuurlijk hartstikke leuk. Iedereen mocht als een dier verkleed naar de opvang en we hebben alle dieren extra in het zonnetje gezet. De peutergroep heeft bijvoorbeeld mooie apen- en poezenmaskers gemaakt. Wat een prachtwerkjes!

Weekthema bij Het Zandkasteeltje

Activiteiten Het Zandkasteeltje

Het weekthema is een koepel waaronder wij wekelijks activiteiten ondernemen met onze kinderen. Vindt u het belangrijk dat uw kind verblijft in een veilige, prettige en uitdagende omgeving? Waar volop ruimte is om zowel binnen als buiten te spelen en waar veel activiteiten en workshops worden georganiseerd? Dan bent u bij Het Zandkasteeltje aan het goede adres! Lees meer over ons pedagogisch beleid, onze kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Op zoek naar kinderopvang voor uw kind?
We maken graag persoonlijk kennis met u.