Het Zandkasteeltje

Babygroep de Zeeparels (0-1 jaar)

Op de babygroep worden de kinderen die jonger dan 1 jaar zijn opgevangen. Er wordt met vaste medewerkers gewerkt zodat u en uw kind zich vertrouwd voelen met uw medewerker. Het ritme dat uw kind van thuis gewend is, wordt ook op het kinderdagverblijf gevolgd. Bij de baby’s gaan rust en ontwikkeling hand in hand. Baby’s worden gestimuleerd in hun ontwikkeling door ze te omringen met speeltjes van verschillende materialen, verschillende kleuren en met verschillende geluidjes. Daarnaast doen wij met de baby’s activiteiten die de ontwikkeling stimuleren. De kinderen hebben allemaal hun eigen vaste bedje zodat zij in een vertrouwde omgeving kunnen rusten. Geeft u borstvoeding? Wij kunnen deze bewaren in onze speciale vriezer of u kunt langskomen tijdens een opvang om uw kind te voeden.

Dagritme Babygroep

Bij Het Zandkasteeltje is een op het kind en de groep afgestemd dagritme waarbinnen het kind de juiste zorg krijgt. De groepen van Het Zandkasteeltje zijn zo samengesteld dat er volle aandacht is voor de specifieke behoeftes die bij een bepaalde ontwikkelingsfase horen. Baby’s hebben vaak nog een eigen dagritme dat bestaat uit slaapjes, voeding en spel. Wij houden zoveel mogelijk het dagritme aan zoals de baby’s het thuis ook gewend zijn.

 

Tijd Activiteit(en)
07.00 – 09.00 uur Inloop van kinderen. Vrij spelen op de (gezamenlijke) groep, een boekje lezen, of puzzelen.  De groepsleidsters bespreken bijzonderheden met de ouder(s)/verzorger(s).
Kinderen die tussen 07.00-08.00 binnenkomen krijgen een gezond ontbijt aangeboden. Het ontbijt wordt gezamenlijk aan tafel genuttigd.
09.00 –  09.45 uur De baby’s gaan naar hun eigen babygroep. Tijd voor een liedje/verhaaltje. De kinderen gaan gezamenlijk aan tafel om fruit te eten en te drinken.
09.45 – 10.30 uur Kinderen worden verschoond.
10.30 – 11.30 uur Vrij spel. Binnen, en bij goed weer in de buitenlucht. Baby’s zullen indien daar behoefte aan is slapen.
11.30 – 12.00 uur Een gerichte activiteit,zoals muziek, voorlezen, knutselen.
12.00 – 12.30 uur Lunch. Er wordt een liedje gezongen voor het eten. Kinderen krijgen een verse, gezonde maaltijd met een glas melk/sap.
12.30 – 13.00 uur De kinderen worden verschoond of gaan naar het toilet. Daarna gaan de kinderen naar bed om te rusten.
15:00- 15.15uur De kinderen worden uit bed gehaald. Er wordt verschoond en geplast. De kinderen mogen daarna vrij spelen.
15:15 – 15:30 uur Met z’n allen aan tafel. Een liedje zingen, een kringspelletje spelen.
15.30 – 16.00 uur Kinderen blijven aan tafel zitten en gaan lekker eten en drinken. Voor het eten wordt een liedje gezongen of een verhaaltje voorgelezen.
16.00 – 16.30 uur De kinderen worden verschoond.
16.30 – 17:00 uur Activiteiten in de groep, bijvoorbeeld  puzzelen, liedjes zingen, kleien, knutselen.
17.00 – 18.00 uur De kinderen kunnen worden opgehaald.

 

 

Op zoek naar kinderopvang voor uw kind?
We maken graag persoonlijk kennis met u.