Het Zandkasteeltje

Voedingsbeleid

Om alleen maar positieve bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen te leveren, hanteren wij een voedingsbeleid dat gericht is op een gebalanceerde, gezonde voeding. Zo bieden wij voornamelijk basisproducten aan uit de schijf van Vijf en hanteren de vijf regels van de Schijf.

Vaste en rustige eetmomenten

Wij hanteren vaste eetmomenten en eten altijd samen aan tafel. Dit zorgt voor een herkenbaar, duidelijk ritme en dat levert de kinderen rust op. Het samen eten zorgt daarnaast voor een fijn, huiselijke sfeer. We nemen rustig de tijd om te eten en zorgen voor gezelligheid, maar tafelen niet te lang.

Onze pedagogisch medewerkers geven het goede voorbeeld aan tafel. Zij eten samen met de kinderen, ze begeleiden bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie. Onze pedagogisch medewerkers bepalen wanneer het kind eet, maar het kind kiest uit een gezond voedingsaanbod wat het eet en hoeveel het daarvan eet. Wij dringen geen eten op maar proberen kinderen positief te stimuleren een gezond eetpatroon aan te houden.

Elke dag een warme maaltijd

Kinderdagverblijf Het Zandkasteeltje biedt kinderen elke dag een warme maaltijd aan. Deze maaltijd wordt geheel door ons verzorgd en bereid door onze vaste huishoudelijke medewerker. De maaltijden zijn vanuit de Schijf van Vijf tot stand gekomen. We maken zo veel mogelijk gebruik van seizoensproducten, die we voornamelijk afnemen bij lokale leveranciers. Zo zijn wij altijd zeker van een lekkere en verse maaltijd.

Zien eten doet eten, waardoor u thuis geen strijd hoeft te voeren met uw kind, wanneer het geen zin heeft in eten. Uw kind kan in alle rust, gevoed en wel, mee naar huis gaan.

Allergieën en diëten

Wij houden uiteraard rekening met allergieën van kinderen. Er is ook voldoende ruimte om individuele afspraken te maken wanneer het noodzakelijk is om af te wijken van het voedingsbeleid, bijvoorbeeld vanwege een dieet of een bepaalde (geloofs)overtuiging.

Traktaties

Een verjaardag betekent feest en daar komt vaak een traktatie bij kijken. Er kunnen zowel eetbare als niet-eetbare traktaties worden aangeboden; bij een eetbare traktatie vinden we het belangrijk dat die zo gezond mogelijk is. We vragen ouders dan ook om traktaties zo klein mogelijk te houden en niet te calorierijk te maken. Ouders kunnen altijd bij ons terecht voor ideeën voor gezonde traktaties.

Op zoek naar kinderopvang voor uw kind?
We maken graag persoonlijk kennis met u.